Edith konyhája

Diós kosárka

Férjem kérésére próbálkoztam ezzel a kicsit pepecselős, de nagyon finom sütivel…

Hozzávalók: 28dkg liszt, 20dkg Rama margarin, 8 dkg porcukor, 2 tojássárgája, 1 cs. van.cukor, 1/2 csomag sütőpor

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd kinyújtjuk kb. fél cm vastagságúra, pogácsa szaggatóval köralakokat szaggatunk ki, (és itt jön a pepecselés ) majd a kosárka formába helyezzük őket.A kosárkát a következő masszával töltöm meg:

5 tojásfehérje, 20dkg porcukor, 1/2citrom leve, 30 dkg dió

A tojás fehérjét felverem a porcukorral és a citrom levével. Óvatosan hozzákeverjük a darált diót. Ezzel a masszával töltjük meg a kosárkákat. Ízlés szerint a kosarak aljára a massza alá valamilyen lekvárt is

kenhetünk.

Előmelegített, kb. 190 fokos sütőben (légkeveréssel) 20-25 percig sütjük.

Megj.: Ha a dió helyett kókuszt használunk, fincsi kókuszos kosárkánk lesz…:))

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!