Edith konyhája

Pulykatorta

Recept a mindmegettéről van, már másodszor sütöttem meg és változatlanul nagyon ízlik…

HV.: 1 kg pulykamell, 30 dkg sajt (még finomabb, ha ebből kb. 10 dkg füstöltsajt), 1 cs. bacon, só, bors, fokhagyma, tej, pici liszt

A pulykamellet vékonyan felszeleteljük, sózott-borsozott fokhagymás tejbe áztatjuk legalább fél órára.
Ezután egy hosszúkás téglalap alakú edényt (ami lehetőleg jó mély) kibélelünk a szalonnával úgy, hogy az oldalán is legyen. A pulykaszeleteket megforgatjuk a pici liszttel összekevert reszelt sajtban és egymásra rétegezzük. A tetejére is bacon kerül. Kb. 180oC-os sütőben 30-40 perc alatt megsül. Miután kihűlt kicsit, leöntjük róla a zsírt.
Hűtőben pár órát állni hagyjuk, majd utána szépen szeletelhető.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. pinkiecica says:

    Ez lesz az egyik karácsonyi ebédünk, köszi a receptet. Pusszancs!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!