Edith konyhája

Magyaros gombaleves csipetkével

HV.:1 fej vöröshagyma, 30-40 dkg gomba, 2 szál sárgarépa, 1 szál gyökér, kis darabka zeller, petrezselyem, só, bors, pirospaprika, olaj, liszt, tojás, tálaláshoz tejföl

Az apróra vágott hagymát sózzuk és kevés olajon megpirítjuk. A megtisztított zöldségeket és a gombát felkockázzuk és a hagymára rakjuk. Még pici sót és borsot szórunk rá és addig pirítjuk, míg a gomba levet nem enged. Ezután megszórjuk 1-2 kiskanál pirospaprikával és felengedjük vízzel. Beleszórjuk a petrezselyemzöldet is. Ha a zöldségek megpuhultak, beleszórjuk a lisztből, 1 tojásból és pici sóból készített csipetkét. 1-2 percig forraljuk és kész vagyunk. 🙂 Tálaláskor tejfölt rakhatunk bele.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!