Edith konyhája

Kefíres süti...

…ezúttal cseresznyével és meggyel.
Hv.: 2 pohár kefír, 4 (kefíres) pohár liszt, 2 pohár cukor, 1 pohár olaj, 1 cs. sütőpor, 3 tojás sárgája, pici fahéj, 30-40 dkg gyümölcs

A hozzávalókat összekeverjük, vajazott-lisztezett tepsibe simítjuk és a tetejét megszórjuk a gyümölcsökkel. 180-200 fokos sütőben kb. 30 percet sütjük.
Kockákra vágva és porcukorral megszórva tálaljuk.

Borzasztóan gyors és egyszerű, mégis nagyon-nagyon finom süti. Én gyakran sütöm gyümölcs helyett csokidarabkákkal is. De ízlés szerint mehet bele bármi, és a fűszerezésén is lehet variálni (pl. szerecsendióval, gyömbérrel stb.)

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Zsóka says:

    Nagyon finom süti gyors egyszerű és mutatós is.

  2. Garffyka says:

    Köszönöm, hogy olvasóm lettél :)Szép a sütid! A cseresznye és a gyömbér nagyon jól megvan egymással, érdemes kipróbálni.

  3. gizi says:

    Nagyon guszta a sütid!! Én is szoktam gyümölccsel sütni, de csokoládé darabokkal még nem is hallottam, köszi az ötletet.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!