Traktor torta





A traktor méretétől függ, hogy hány tojásos piskótákat sütünk. Legalább kettő tepsivel süssünk, és tudjuk egyszer félbevágni.

Kiszabjuk a téglalalapolat a pótkocsinak, krémmel összeragasztunk kettőt.

A traktort is így kezdjük, majd a fülkét a maradék piskótából felépítjük. Minden réteg közé krémet kenünk.

A külsejét színezett Hulalával készítjük, a kerekei pilóta kekszből, a kéménye pillecukorból van.

A pótkocsira én betűgyertyákat raktam, de a rakomány lehet pillecukor, vagy bármilyen más finomság is.

A krém karamellkrém, Szamóca oldaláról:

A krémhez: 30 dkg kristálycukor, 30 dkg vaj, 2 dl tej.

A krémhez a cukrot egy nagy fazékba szórjuk, 2-3 evőkanál vizet adunk hozzá, és állandóan kevergetve aranyszínűre karamellizáljuk. (Állandóan kevergetni kell, mert a cukor nagyon könnyen odaég, és keserű lesz! Ha mégis odaégne, ne használjuk föl a krémhez!)

Amikor a cukor mély narancssárga színt kapott, levesszük a tűzről, és hozzáöntjük a tejet. (Ezt a műveletet nagyon óvatosan végezzük, mert a karamell a tejtől pattogni, fröcsögni kezd.)

Ezután visszatesszük a tűzre, és mérsékelt lángon tovább kevergetve föloldjuk az összes cukrot. (Vigyázat, nagyon könnyen kifut! Ha nagyon habzik, kicsit vegyük le a tűzről, kevergessük, és amikor abbamarad a habzás, főzzük tovább!)

Amikor minden cukor föloldódott, a karamellt levesszük a tűzről, belekeverünk kb. 5 dkg vajat, aztán félretesszük hűlni (szobahőmérsékleten). Hűlés közben időnként megkevergetjük.

Amikor már nagyjából kihűlt, hozzáadjuk a maradék vajat, és robotgép habverőjével az egészet habos krémmé keverjük.

Tovább a blogra »